Καθαρά φρεάτια & δημόσια υγεία!

Καθαρά φρεάτια & δημόσια υγεία!

Καθαρά φρεάτια στο Ασκληπιείο Βούλας

Σήμερα, θα τονίσουμε πόσο σημαντικό είναι ένα καθαρό αποχετευτικό δίκτυο και σύστημα για τη δημόσια υγεία. Σε πολλές περιοχές οι αγωγοί αποχέτευσης χρήζουν αντικατάστασης λόγω παλαιότητας. Αυτό όμως δεν είναι εφικτό διότι πολλοί δήμοι δεν διαθέτουν όσα χρήματα χρειάζονται για την αντικατάστασή τους. Όπως καταλαβαίνετε, είναι διπλά σημαντικό για περιοχές οι οποίες διαθέτουν νοσοκομεία. Μία από αυτές στη χώρα μας είναι και η Βούλα.

Το Ασκληπιείο Βούλας το 1921
Το Ασκληπιείο Βούλας το 1921

Η περιοχή της Βούλας διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια νοσοκομεία στην Αθήνα και γενικά στην Ελλάδα εξυπηρετώντας καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο.
Το Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας λειτουργεί από το 1921. Ξεκίνησε τη λειτουργία του υπό τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, ως Σανατόριο για την θεραπεία της φυματιώσεως των οστών, των αρθρώσεων και του ραχιτισμού που προσέβαλε τότε κυρίως τα παιδιά.

Λειτουργεί από την ίδρυσή του στη Βούλα σε ένα πευκόφυτο κτήμα 104 στρεμμάτων.
Τα περισσότερα Νοσηλευτικά περίπτερα ανεγέρθηκαν από δωρεές ευεργετών
και φιλανθρώπων προς τον Ε.Ε.Σ.

Από το 1948 εξελίχθηκε σε ένα Γενικό Ορθοπαιδικό Νοσοκομείο που κάλυπτε ορθοπαιδική χειρουργική και τραυματολογία. Σταδιακά αναπτύχθηκαν και άλλες ειδικότητες όπως Γενικής Χειρουργικής, Νευροχειρουργική, Παθολογική, Καρδιολογική, Φυσικής Ιατρικής και αποκατάστασης  όπως και κλινικές για να καλύπτουν τις ανάγκες νοσηλείας.

Η ένταξη του Ασκληπιείου Βούλας στο Ε.Σ.Υ.

Το 1985 με το Π.Δ.594/85 το Νοσοκομείο του Ε.Ε.Σ. “Ασκληπιείο Βούλας” μετατρέπεται σε Ν.Π.Δ.Δ. και εντάσσεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.). Με το Ν.1821/6-12-88 κυρώνεται η υπογραφείσα σύμβαση της 28/5/85 με το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας και το Ε.Ε.Σ. και περιέρχεται στο Νοσοκομείο η χρήση όλων των κτιριακών και λοιπών εγκαταστάσεων και ο πάσης φύσεως εξοπλισμός για όσο χρόνο θα υφίσταται το Νοσοκομείο σαν Ν.Π.Δ.Δ. ενταγμένο στο ΕΣΥ, η δε κυριότητα παραμένει στον ΕΕΣ.

Καθαρά φρεάτια & δημόσια υγεία
Το Ασκληπιείο Βούλας

Τα τελευταία χρόνια μεταβάλλεται σταδιακά από ειδικό Ορθοπεδικό σε Γενικό Νοσοκομείο προκειμένου να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες της ευρύτερης περιοχής εξυπηρετώντας 1.500.000 κατοίκους. Στο δυναμικό του έχουν προστεθεί Παθολογική, Καρδιολογική, Ψυχιατρική και Παιδοψυχιατρική Κλινική ενώ τα εργαστήρια και οι μονάδες έχουν διευρυνθεί και εξοπλιστεί με τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα.
Με την έναρξη της λειτουργίας της νέας Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο νοσοκομείο “Ασκληπιείο Βούλας”, το σύνολο του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού της, εκφράζει τις ολόψυχες ευχαριστίες στον δωρητή κ.Μαρτίνο Αθανάσιο για την γενναιόδωρη προσφορά του, που αφορά την πλήρη ανακαίνιση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού με την οποία δίνεται η ευκαιρία για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στην ευπαθή ομάδα των αιμοκαθαιρομένων ασθενών και όχι μόνο.

Το Ασκληπιείο Βούλας απασχολεί έναν μεγάλο αριθμό εργαζομένων. Φροντίζουν καθημερινά για τη δική μας εξυπηρέτηση υπερβάλλοντας πολλές φορές εαυτόν. Όμως, πάνω στον καθημερινό «πανικό» μπορεί να προβούν και σε λάθη μοιραία για την κοινή υγεία.

Για παράδειγμα, τι γίνεται όταν πολλά χρησιμοποιημένα υλικά καταλήγουν στα σιφόνια αντί των ειδικών κάδων που υπάρχουν για αυτό το σκοπό στο νοσοκομείο; Όλα αυτά περνάνε φυσικά από τους σωλήνες στις αποχετεύσεις με αποτέλεσμα να τις μπλοκάρουν και να τις φράξουν. Κατά συνέπεια έχουμε πλημμύρες από ύδατα μολυσμένα που μπορεί να αποφέρουν, επιδημίες, μολύνσεις και ατυχήματα!

Αποφράξεις Βούλα για καθαρά φρεάτια

Η εταιρεία Αποφράξεις Βούλα αναλαμβάνει με συνέπεια και αξιοπιστία τη διατήρηση καθαρών αποχετευτικών αγωγών στην περιοχή. Έχοντας στο ενεργητικό της την πλούσια εμπειρία 40 και πλέον ετών, λειτουργεί καθημερινά, ολόκληρο το 24ωρο.

Σχεδόν όλοι οι κάτοικοι της Βούλας και των γύρω περιοχών, την εμπιστεύονται πλέον με κλειστά μάτια! Η καλή της φήμη και η εμπιστοσύνη των πελατών της είναι άλλωστε και η καλύτερή της διαφήμιση.
Αποφράξεις Βούλα λοιπόν για την ομαλή λειτουργία κάθε αποχετευτικού συστήματος. Αναλαμβάνει οτιδήποτε αφορά στην απόφραξη, δίνοντας οριστική λύση σε κάθε πρόβλημα. Εξυπηρετεί κάθε χώρο είτε είναι οικιακός ή επαγγελματικός. Την Αποφραξεις Βούλα την εμπιστεύονται επιπλέον πολλοί δημόσιοι οργανισμοί και φορείς για τις υψηλού προδιαγραφές εργασίες απόφραξης που προσφέρει. Η Αποφράξεις Βούλας απασχολεί άρτια εκπαιδευμένα συνεργεία που χειρίζονται τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα. Βρίσκεται στο χώρο σας 15 λεπτά αφού δεχθεί την κλήση σας, ανεξαρτήτου ημέρας και ώρας.
Η συμβολή της Αποφράξεις Βούλας στη δημόσια υγεία και στην καλή διαβίωση είναι ανεκτίμητη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.